عوارض عمل نکردن کیست مویی

اگر کیست مویی عمل نشود چه عواقبی دارد؟ اگر کیست مویی درمان نشود خطراتی در پی دارد. از آنجایی که عوارض درمان نکردن کیست مویی ممکن است سلامت افراد را به خطر بی‌اندازد، لازم است بلافاصله بعد از تشخیص آن، برای درمان اقدام کنید. از آنجایی که این اختلال یک عارضه بسیار دردناک است که موجب ایجاد کیست پر مو در ناحیه دنبالچه می‌شود، علائم آن نیز می‌تواند در کیفیت زندگی افراد تداخل ایجاد کند. در ادامه مقاله به هر آنچه باید در خصوص عوارض عمل نکردن کیست مویی بدانید، اشاره می‌کنیم.

چرا درمان کیست مویی را به تأخیر می‌اندازید؟

در گذشته به دلیل مواردی از جمله سبک زندگی مناسب، کیست مویی دنبالچه کمتر در افراد دیده می‌شد. امروزه آمار افرادی که به این اختلال دچار می‌شوند، بیشتر است. اما برخی از افراد به دلیل ترس از جراحی و یا مواردی از جمله خجالتی بودن یا سهل انگاری، در زمان مناسب برای درمان اقدام نمی‌کنند. همچنین دیده می‌شود برخی از افراد به صورت خودجوش به درمان‌های سنتی روی می‌آورند که این مورد اکثرا باعث از دست رفتن زمان برای دریافت خدمات مناسب درمانی می‌شود. بنابراین نیاز است در صورت مشاهده علائم هرچه سریع‌تر برای بررسی و در نهایت درمان به متخصص مراجعه کنید تا بتوانید با گذشت مدت زمان کوتاهی این اختلال را درمان کنید.

کیست مویی چه زمانی خطرناک می‌شود؟

کیست مویی موجب ایجاد آبسه و عفونت می‌شود. هر گونه تأخیر در درمان ممکن است موجب بروز عوارض خطرناکی از جمله گسترش چرک و عفونت در افراد شود. کیست مویی تا زمانی که منجر به آبسه نشده است، خطری ندارد. اما زمانی که عوارضی از جمله درد و تورم، قرمزی و علائم مشابه این موارد ایجاد می‌کند، خطر آفرین است و عوارض عمل نکردن آن ممکن است موجب ایجاد مشکلات جدی‌تر و جدیدتری شود.

اگر کیست مویی درمان نشود خود به خود خوب می‌شود!

این یک باور اشتباه است. کیست مویی خود به خوب نمی‌شود و در صورت عدم درمان، ممکن است فرد را دچار بیماری و عواقب خطرناک دیگری کند. به همین دلیل است که برای این مورد لازم است حتماً به متخصص مراجعه کنید. لازم است بدانید احتمال عفونی شدن کیست مویی وجود دارد و ممکن است نواحی اطراف نیز درگیر شود. بی‌شک از دست دادن زمان برای درمان ممکن است علاوه بر طولانی‌تر شدن روند درمان، موجب افزایش طول دوره نقاهت شود.

اصلی‌ترین عوارض عدم درمان کیست مویی چیست؟

عوارض برای هر فرد با توجه به شرایط ممکن است متفاوت باشد. برخی از مواردی که در ادامه ذکر می‌کنیم، عوارض نادر و برخی از آن‌ها عوارضی هستند که در صورت عمل نکردن کیست مویی به احتمال زیاد در بیماران دیده می‌شود.

عمل نکردن کیست مویی (کیست پیلونیدال) ممکن است به عوارض جدی منجر شود، از جمله:

  • عفونت: کیست ممکن است عفونی شود و باعث ایجاد درد، قرمزی، و تورم شود. عفونت ممکن است به ایجاد آبسه منجر شود که نیاز به تخلیه دارد.
  • گسترش عفونت: عفونت ممکن است به بافت‌های اطراف گسترش یابد و باعث بروز سلولیت یا عفونت گسترده‌تر شود.
  • تشکیل سینوس‌ها: کیست پیلونیدال ممکن است به شکل سینوس‌های متعدد و پیچیده در بیاید که تخلیه آن‌ها دشوارتر است و به درمان بیشتری نیاز دارد.
  • درد مزمن: کیست پیلونیدال می‌تواند باعث درد مزمن در ناحیه‌ی نشیمنگاه شود که ممکن است فعالیت‌های روزمره را مختل کند.
  • خروج مداوم چرک و مایعات: کیست ممکن است به طور مداوم چرک و مایعات عفونی تولید کند که باعث نارضایتی و ناراحتی بیمار می‌شود.

در صورت عدم درمان، عوارض فوق می‌توانند به شدت بدتر شوند و مشکلات بیشتری را به وجود آورند. به همین دلیل، مشاوره با پزشک و در نظر گرفتن گزینه‌های درمانی مناسب توصیه می‌شود. از دیگر عوارض گزارش شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تخریب بافت
  • التهاب و تورم
  • بزرگ شدن کیست
  • عفونت سیستمیک یا سپسیس
  • ابتلا به نوعی نادر از سرطان پوست
  • فیستول مقعد

ترکیدن کیست مویی

یکی از جمله عوارض عمل نکردن کیست مویی می‌توان به ترکیدن آن اشاره کرد. ترکیدن کیست مویی به صورت خود به خودی در اثر نشستن و ایجاد فشار به آن و یا در اثر تحریک آن ایجاد می‌شود. در هر صورت ترکیدن آن باعث بروز عوارضی می‌شود که در ادامه به آن می‌پردازیم:

  • بروز آبسه و ابتلا به عفونت‌های مکرر
  • ترشح یک ماده بد بو از کیست
  • علائمی از جمله تب

همچنین سایر عوارضی که در صورت درمان نکردن کیست مویی برای افراد ایجاد می‌شود، با ترکیدن کیست تشدید می‌شود. برخی افراد گمان می‌کنند، با ترکیدن کیست مویی درمان به صورت خود به خودی اتفاق می‌افتد؛ در حالی که این یک باور اشتباه است و ترکیدن کیست مویی موجب تخلیه آن نمی‌شود. لازم است کیست توسط متخصص تخلیه شود تا از بروز عوارض بعدی جلوگیری شود.

چگونه می‌توان از عوارض ناشی از عمل نکردن کیست مویی پیشگیری کرد؟

اول از همه لازم است به این نکته اشاره کنیم از درمان‌های خانگی خودداری کنید. متأسفانه برخی بیماران به دلیل تخلیه کیست مویی در خانه موجب گسترش عفونت به بافت‌های مجاور و باقی ماندن جای زخم آن می‌شوند. بنابراین یکی از اصلی‌ترین روش‌های پیشگیری از عوارض، مراجعه به متخصص بعد از بروز علائم است.

تنها راه جلوگیری از عوارض عدم درمان کیست مویی، مراجعه به متخصص است. اگر نمی‌توانید این مورد را تشخیص دهید که آیا به کیست مبتلا هستید یا خیر، لازم است حتی این مورد را نیز به متخصص نشان دهید.

پوست خود را تمیز نگه دارید. به منظور جلوگیری از عفونت و پخش شدن آن، لازم است ناحیه تحت درمان را با شوینده مناسب شسته و خشک کنید.

سبک زندگی سالم را رعایت کنید. اهمیت به استفاده از رژیم غذایی مناسب به سلامت پوست کمک می‌کند.

 مراجعه منظم به پزشک و پیگیری درمان الزامی است. کیست مویی با دارو درمان می‌شود. مؤثرترین روش از بین بردن آن جراحی است. در مراحل جراحی ممکن است متخصص از لیزر برای کاهش تهاجم بهره بگیرید. بنابراین عمل را به تأخیر نیندازید.

مطالب مرتبط

عمل فیستول

عمل فیستول را می‌توانیم یکی از رایج‌ترین عمل‌های جراحی مقعد معرفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *