دوران نقاهت بعد از انجام جراحی فیستول مقعدی چقدر طول میکشد؟ آیا میدانید دوران نقاهت بعد از جراحی فیستول شامل رعایت چه مواردی است؟ در این مقاله از سایت دکترامیرحسین امامی میبدی قصد داریم به هر آنچه باید در خصوص دوران نقاهت بعد از عمل فیستول بدانید به شما بگوییم. همچنین اینکه در طول دوره نقاهت لازم است چه مواردی را رعایت کنید و همچنین رعایت چه نکاتی موجب تسریع دوران نقاهت میشود. در صورتی که بعد از خواندن این مقاله سوالی دارید، می توانید از طریق دیدگاه های سایت با دکتر درمیان بگذارید.
در دوران نقاهت بعد از عمل فیستول چکار کنیم؟
رعایت برخی مراقبتها موجب تسریع دوران نقاهت بعد از عمل فیستول میشود. دوران نقاهت این جراحی از زمانی که بیمار به اتاق ریکاوری منتقل میشود تا زمان بهبودی کامل ادامه دارد. معمولاً قبل از اینکه بیمار از بیمارستان مرخص شود، نکاتی از جمله نحوه تعویض پانسمان و همچنین استحمام به وی و یا همراه ایشان گفته میشود. لازم است همه این مراقبتهای بعد از جراحی را رعایت کنید تا در آینده با مشکلی رو به روز نشوید.
مراقبت بعد از عمل فیستول
مراقبتهای پس از عمل جراحی فیستول برای بهبودی سریعتر و جلوگیری از عوارض اهمیت زیادی دارند. در ادامه به نکات کلیدی مراقبت پس از این عمل اشاره میکنیم.
- دستورالعملها را رعایت کنید: به طور دقیق دستورالعملهای پزشک را درباره مصرف داروها، مراقبت از زخم، محدودیتهای غذایی و سطح فعالیت پس از جراحی دنبال کنید.
- هیدراتاسیون و رژیم غذایی: به میزان کافی آب بنوشید و رژیمی غنی از فیبر را برای جلوگیری از یبوست و تسریع بهبودی دنبال کنید.
- مدیریت درد: داروهای مسکن را طبق تجویز مصرف کنید و در صورت تأیید پزشک، از داروهای بدون نسخه نیز استفاده کنید. مدیریت درد به کاهش ناراحتی و افزایش توانایی حرکت کمک میکند.
- رعایت بهداشت: برای جلوگیری از عفونت، بهداشت فردی را رعایت کنید. از صابون ملایم و بدون عطر استفاده کرده و پس از شستشو، ناحیه جراحی را به آرامی خشک کنید.
- اجتناب از زور زدن: در صورت توصیه پزشک، با مصرف فیبر کافی و استفاده از نرمکنندههای مدفوع از زور زدن در هنگام دفع جلوگیری کنید.
- حمام سیتز: در صورت توصیه پزشک، از حمامهای سیتز گرم برای تسکین ناحیه جراحی و بهبود سریعتر استفاده کنید.
شستشوی زخم فیستول
زخم باز فیستول خطر افزایش عوارضی از جمله عفونت را افزایش میدهد. بنابراین مواردی از جمله تعویض پانسمان و شستشوی زخم از اهمیت زیادی برخوردار است. استحمام بعد از زمانی که متخصص اجازه میدهد، لازم است. همچنین باید محل را تمیز نگه دارید و در صورت امکان بعد از اجازه پزشک زخم خود را مرتباً در حمام آب گرم بشویید. این کار همچنین میتواند به بهبود درد شما کمک کند. تا زمانی که زخم شما خوب نشده است از صابون استفاده نکنید، نمک یا هر محصول معطری را مستقیم و یا غیر مستقیم بر روی زخم قرار ندهید. این کار زخم را تحریک میکند و موجب طولانی تر شدن دوره نقاهت میشود.
راه رفتن بعد از عمل فیستول
بلافاصله پس از جراحی فیستول، احتمالاً به دلیل اثرات بیهوشی احساس خوابآلودگی خواهید داشت. لازم است استراحت کنید تا روند بهبودی سریعتر پیش رود. با این حال، به طور کلی توصیه میشود برای کاهش خطر لخته شدن خون، هرچه زودتر پس از جراحی به آرامی راه بروید و حرکت کنید. معمولاً پیادهروی ظرف ۲۴ ساعت پس از عمل مجاز است، هر چند لازم است ابتدا آهسته و با احتیاط انجام شود. راه رفتن آرام ۲۴ ساعت بعد از جراحی مزایایی نیز دارد و به بهبود کیفیت گردش خون کمک میکند.
رابطه جنسی بعد از جراحی فیستول مقعدی
برقرار رابطه جنسی واژینال بعد از بهبودی نسبی در روزهای ابتدایی امکانپذیر است. البته صدور مجوز در این مورد به محل جراحی و زخمهای آن بستگی دارد. در بانوان نیز از آنجایی که رابطه جنسی نواحی اطراف واژن را درگیر نمیکند، معمولاً زوجین در این خصوص مشکی ندارند و حداکثر یک هفته بعد از جراحی میتوانند رابطه جنسی برقرار کنند.
نحوه پانسمان زخم فیستول
پس از جراحی فیستول، مراقبت از زخم و پانسمان آن بسیار مهم است تا از عفونت جلوگیری کرده و روند بهبودی تسریع شود. مراحل پانسمان زخم معمولاً به شکل زیر انجام میشود:
- شستشوی دستها: قبل از شروع به تعویض پانسمان، حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویید یا از مواد ضدعفونیکننده استفاده کنید.
- برداشتن پانسمان قدیمی: با دقت پانسمان قدیمی را بردارید. اگر پانسمان به زخم چسبیده است، از سرم شستشو یا محلول نمکی برای نرم کردن آن استفاده کنید تا بدون آسیب جدا شود.
- شستشوی زخم: زخم را به آرامی با آب گرم شستشو دهید تا هرگونه آلودگی یا ترشحات تمیز شود. از فشار زیاد خودداری کنید.
- خشک کردن زخم: با استفاده از گاز استریل یا یک پارچه تمیز، به آرامی اطراف زخم را خشک کنید. از مالش مستقیم زخم خودداری کنید.
- قرار دادن پانسمان جدید: یک پانسمان استریل جدید روی زخم قرار دهید. نوع پانسمان بسته به توصیه پزشک ممکن است متفاوت باشد (مانند پانسمان ضد آب یا گاز استریل).
- تثبیت پانسمان: پانسمان را با استفاده از نوار چسب پزشکی یا باند روی زخم ثابت کنید.
- تعویض منظم پانسمان: طبق دستور پزشک، پانسمان را به صورت منظم تعویض کنید.
ورزش بعد از عمل فیستول
از انجام ورزشهای سنگین بعد از جراحی فیستول پرهیز کنید. این در صورتی است که ورزشهای سبک ماند پیاده روی در دوران نقاهت میتواند به بهبودی شما بعد از جراحی کمک کند و روند بهبودی را تسریع ببخشد. در این جهت نیاز است برای بهبود جریان خون و تسریع روند بهبودی، فعالیتهای ملایمی مانند پیادهروی کوتاه انجام دهید، اما از فعالیتهای سنگین پرهیز کنید.
بستری بعد از عمل فیستول چگونه است؟
بعد از این جراحی معمولاً نیاز نیست در بیمارستان بستری شوید. مدت زمان بستری در بیمارستان بسته به وضعیت شما توسط متخصص مشخص میشود. معمولا در مواردی که نیاز به بستری برای کنترل بیشتر وجود دارد، بیمار یک روز بعد از جراحی بستری میشود.
دوران نقاهت بعد از جراحی فیستول چقدر است؟
مدت زمان دوران نقاهت بعد از جراحی فیستول مقعدی ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. طول دوره نقاهت به موارد گستردهای بستگی دارد. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شدت اختلال: شدت فیستول مقعدی نیز از در طول دوره نقاهت تأثیرگذار است. هر چه مشک جدیتر باشد، مدت زمان بیشتری طول میکشد که فرد بهبود یابد.
- تکنیکهای مورد استفاده در جراحی: اینکه متخصص از چه روش جراحی برای بهبودی شما استفاده میکند از اهمیت زیادی برخوردار است. در برخی روشهای جراحی، دوران نقاهت کمتر از یک هفته طول میکشد و فرد میتواند بعد از آن به روال زندگی طبیعی خود بازگردد.
بنابراین برای افرادی که شاغل هستند و میخواهند قبل از انجام جراحی مرخصی بگیرند، طول دوران نقاهت بعد از عمل فیستول برای افراد از یک هفته تا دو هفته متغیر است با آنکه با استفاده از تکنیکهای جدید جراحی، افرادی که به این اختلال مبتلا میشوند و از روشهای جراحی برای درمان استفاده میکنند، در عرض ۵ روز میتوانند فعالیتهای روزانه و عادی خود را از سر بگیرند.