یکی از روشهای رایج برای درمان پولیپ روده، جراحی پولیپکتومی روده بزرگ یا عمل پولیپ روده است. در طی این جراحی، پولیپ روده که یک بیماری رایج است، درمان میشود. پولیپکتومی روشهای مختلفی دارد. این روشها بسته به شرایط بیمار توسط فوق تخصص کولورکتال پیشنهاد شده و بعد از آن مراحل درمان اجرایی میشود. اگر این جراحی برای شما تجویزشده است، باید بدانید که نیاز است از مراحل آن، مراقبتهای قبل و بعد و هر آنچه باید درباره ۰ تا ۱۰۰ پولیپکتومی بدانید را به شما خواهیم گفت.
پولیپکتومی چیست؟
پولیپکتومی به معنای برداشتن پولیپ روده با روشهای جراحی است. پولیپکتومی ممکن است انواع مختلفی داشته باشد. اما معمولاً با کولونوسکوپی انجام میشود. روشهای مختلف انجام پولیپکتومی و به کارگیری روشهای لازم بسته به نیازهای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. پولیپهای روده، زائدههای غیرطبیعی هستند که در دیواره داخلی روده رشد میکنند. این زائدهها ممکن است خوشخیم یا سرطانی باشند و برداشتن آنها میتواند از پیشرفت بیماری و در نهایت سرطان جلوگیری کند.
عمل پولیپ روده در چه مواردی تجویز میشود؟
معمولاً یکی از سؤالات متداول افرادی که متوجه میشوند به پولیپ روده مبتلا هستند، این است که این اختلال در چه مواردی نیاز به جراحی دارد؟ لازم به ذکر است در این خصوص نیاز به بررسی دقیق توسط جراح وجود دارد. پزشک شما بر اساس عوامل زیر تصمیم میگیرد که آیا عمل پولیپ روده برای شما مناسب است یا خیر:
- سن: خطر ابتلا به پولیپ روده با افزایش سن افزایش مییابد.
- سابقه خانوادگی: اگر سابقه خانوادگی پولیپ یا سرطان روده بزرگ دارید، خطر ابتلا به شما بیشتر است.
- سابقه شخصی: اگر در گذشته پولیپ روده یا سرطان روده بزرگ داشتهاید، خطر ابتلا به شما بیشتر است.
- علائم: برخی از افراد مبتلا به پولیپ روده هیچ علامتی ندارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است علائمی مانند خونریزی رکتوم، تغییر در عادات روده یا درد شکمی را تجربه کنند.
- نتایج آزمایش: اگر در معاینه کولونوسکوپی یا آزمایش مدفوع، پولیپ مشاهده شود، ممکن است برای تشخیص نوع پولیپ و بررسی سرطانی بودن آن، عمل پولیپ روده تجویز شود.
اگر پزشک شما عمل پولیپ روده را برای شما تجویز کند، در مورد نوع عمل، خطرات و مزایا و نحوه آماده شدن برای عمل با شما صحبت خواهد کرد.
همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که عمل پولیپ روده یک روش درمانی قطعی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ نیست. بعد از عمل، باید به طور منظم برای بررسی پولیپهای جدید معاینه شوید.
انواع روشهای مختلفی جراحی پولیپ روده
روشهای مختلف جراحی پولیپ روده به پرونده پزشکی هر فرد و همچنین نوع پولیپ بستگی دارد. در ادامه به برخی از تکنیکهای به کار رفته اشاره میکنیم:
کولونوسکوپی پولیپ روده
پولیپهای روده بزرگ با روش کولونوسکوپی برداشته میشود. به این صورت که کولونوسکوپ که یک لوله باریک و انعطافپذیر است، به وسیله یک نور و دوربین جهت نمایش بهتر پولیپ، وارد کولن میشود. بعد از آن روشهای مختلفی برای از بین بردن پولیپ روده در نظر گرفته میشود:
- در روش اول پولیپ به وسیله یک سیم به دام میافتد و با گرما سوزانده میشود. به این ترتیب خونریزی نیز متوقف میشود. پولیپهای بزرگتر معمولاً با قرار دادن یک حلقه در اطراف پولیپ و سوزاندن آن با الکتروکوتر انجام میشود. که یک روش بسیار ایمن است.
- در روش بعدی پولیپ تکه تکه میشود و هر بار تکهای از آن خارج میشود. پولیپهای بزرگتر از ۱۰ میلیمتر باید به این روش از روده خارج شود. بسته به وضعیت بیمار ممکن است جراحی باز نیز توصیه شود.
تکنیکهای مختلفی نیز ممکن است در مراحل جراحی توسط متخصص بسته به نیاز فرد انجام شود. به عنوان مثال در برخی موارد به ویژه هنگامی که پولیپها کوچک هستند، نیاز به استفاده از فورسپسهای بسیار گرم است. متخصص پولیپ را با فورسپس گرفته و در ادامه جریان الکتریکی را جهت انعقاد خون در آن ناحیه اعمال میکند در هر دو نوع پولیپکتومی باید نمونه پولیپ حفظ شود.
بافت پولیپ جهت جستجوی سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار میگیرد. در صورت تأیید سرطان جراحی روده لازم است.
جراحی باز
در صورتی که پولیپها بسیار بزرگ یا پیچیده باشند، یا اینکه در نقاطی قرار داشته باشند که دسترسی به آنها با کولونوسکوپ ممکن نباشد، ممکن است نیاز به انجام جراحی به روش باشد.
بعد از جراحی پولیپ روده چه مراقبتهایی را لازم است رعایت کنید؟
از آنجایی که پولیپکتومی یک روش جراحی برای حذف پولیپ روده است، نیاز است مراقبتهایی را رعایت کنید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
- ۱ یک روز استراحت مطلق و تا یک هفته استراحت نسبی داشته باشید.
- به مدت ۳ تا ۷ روز غذای نرم و سبک میل کنید.
- مصرف مسکن و آسپرین لازم است با صلاحدید پزشک مربوطه صورت بگیرد. همچین در صورتی که بعد از جراحی برای شما دارو تجویز شده است، طبق دستور آن را انجام دهید.
- در پولیپکتومی روده بزرگ ترجیحا از توالت فرنگی استفاده کنید و از زور زدن هنگام دستشویی رفتن اجتناب کنید. در صورتی که مشکلی دارید این موارد را با متخصص خود در میان بگذارید.
پس از عمل، ممکن است بیمار نیاز به مراقبتهای خاص داشته باشد تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود. همچنین، باید پیگیریهای منظم برای بررسی احتمال بازگشت پولیپها انجام شود.
همچنین توجه داشته باشید مراقبتهای لازم، شامل مراقبتها و اقدامات قبل از جراحی نیز میشود که بهترین فوق تخصص کولورکتال این مورد را بررسی میکند. به عنوان مثال در صورتی که فرد بیماریهای زمینهای دیگری دارد، ممکن است انجام روشهای جراحی برای شما خطرناک باشد. همچین مصرف داروهای رقیقکننده خون نیز قبل از جراحی ممکن است خطرناک باشد. به این ترتیب متخصص داروهای مصرفی شما را قبل از انجام هر گونه اقدامات درمانی کنترل میکند و بهترین راه حل را با توجه به پرونده پزشکی شما پیشنهاد میدهد.
هزینه عمل پولیپ روده
هزینه عمل پولیپ روده به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد. بنابراین برای اطلاع دقیق از قسمتها لازم است ابتدا مشاوره شوید تا راهکار درمانی مناسب برایتان تجویز شود. هزینه جراحی پولیپ روده شامل موارد زیر میشود:
- آزمایشهای قبل از جراحی
- هزینههای بیمارستان و تجهیزات مورد استفاده
- هزینه مربوط با کار در درمان
- دستمزد جراح
- هزینه مراقبتهای بعد از جراحی شامل خرید داروها
شما هزینههای مربوط به بیمارستان، جراح و همچنین کادر درمان را به صورت یکجا در زمان بستری در بیمارستان پرداخت میکنید. اما سایر هزینههای باقی مانده که شامل هزینههای سبکتری میشود، مربوط به مراقبتهای قبل و بعد جراحی است که در بالا به آن اشاره کردیم.
بهترین جراح پولیپ روده در تهران
بهترین جراح پولیپ روده در تهران چه خدماتی را ارائه میکند؟ آیا میدانید برای انجام انواع روشهای جراحی پولیپ روده به کدام متخصص لازم است مراجعه کنید؟ فوق تخصص جراحی کولورکتال بهترین انتخاب شما در این زمینه خواهد بود. دکترامیر حسین امامی میبدی دارای فلوشیپ فوق تخصصی جراحی کولورکتال هستند. ایشان با انجام جراحیهای پولیپ روده به روش لاپاراسکوپی و باز به افراد زیادی در راستای درمان سرطان روده خدمترسانی کردهاند.