بهترین پماد برای شقاق مقعد

بهترین پماد برای شقاق مقعدی

بهترین پماد برای شقاق مقعدی کدام است؟ آیا دارو‌های استعمالی این بیماری را می‌شناسید؟ آیا می‌توان از پماد تتراسایکلین برای شقاق مقعدی استفاده کرد؟ پماد ویتامین آ چطور؟ متأسفانه درمان‌های خودسرانه در حوزه این بیماری رو به افزایش است. این در صورتی که است که بعضا دیده می‌شود این بیمار می‌تواند کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. اگر قرار است برای درمان علائم این اختلال، دارویی تجویز شود؛ لازم است تحت نظارت پزشک باشد. در این مقاله قصد داریم پماد‌هایی که برای درمان شقاق استفاده می‌شود به همراه نحوه مصرف آن به شما بگوییم و همچنین بهترین آن را معرفی کنیم. در نظر داشته باشید مصرف هر کدام از آن‌ها لازم است تحت نظارت متخصص باشد.

از چه پماد‌هایی برای شقاق مقعد استفاده می‌شود؟

ممکن است برای درمان از دارو‌های موضعی به عنوان درمان کمکی و یا درمان های تهاجمی مانند عمل شقاق بهره گرفته شود. برای درمان شقاق مقعد، پماد‌ها و کرم‌های مختلفی وجود دارند که به کاهش درد، التهاب و تسریع بهبود کمک می‌کنند. این پماد‌ها معمولاً شامل ترکیبات دارویی برای افزایش جریان خون و کاهش فشار در ناحیه مقعد هستند. برخی از رایج‌ترین پماد‌های مورد استفاده برای درمان شقاق عبارتند از مواردی که در ادامه مقاله به آن اشاره می‌کنیم:

بهترین پماد برای شقاق مقعد

پماد تتراسایکلین برای شقاق مقعدی

پماد تتراسایکلین به عنوان یک آنتی‌بیوتیک موضعی برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به طور مستقیم برای درمان شقاق مقعدی توصیه نمی‌شود. این اختلال به طور کلی یک مشکل ناشی از ترک و زخم در بافت ناحیه مقعد است که به دلیل عوامل مانند یبوست، اسهال یا فشار زیاد در حین دفع ایجاد می‌شود.

با این حال، اگر فرد در طول بیماری به عفونت باکتریایی مبتلا شود (مثلاً اگر زخم باز باقی بماند و عفونت کند)، ممکن است پزشک پماد تتراسایکلین یا یک آنتی‌بیوتیک موضعی دیگر را برای جلوگیری یا درمان عفونت تجویز کند. به طور کلی این پماد در کاهش التهاب مؤثر است.

پماد دیلتیازم

دیلتیازم نوعی مسدودکننده کانال کلسیم است که با شل کردن عضلات مقعد، فشار را کاهش داده و جریان خون به ناحیه آسیب‌دیده را افزایش می‌دهد. این پماد می‌تواند عوارض جانبی این بیماری نظیر درد و سوزش و خارش را کنترل کند. همچنین به‌طور کلی عوارض جدی ندارد، اما ممکن است باعث تحریک موضعی یا خارش شود.

پماد نیتروگلیسیرین (G. T. N)

این پماد با شل کردن عضلات ناحیه مقعد باعث کاهش فشار و بهبود خون‌رسانی به زخم شقاق می‌شود و بهبود را تسریع می‌کند. بنابراین در برطرف کردن ایجاد این بیماری مؤثر است و به عنوان یک روش درمانی از آن استفاده می‌شود. از جمله عوارض جانبی آن این است که در برخی موارد ممکن است باعث سردرد یا سرگیجه شود.

لیدوکائین

این پماد به عنوان یک بی‌حس‌کننده موضعی عمل می‌کند و به کاهش درد فوری در ناحیه شقاق مقعد کمک می‌کند. معمولاً به عنوان درمان کمکی استفاده می‌شود. این پماد ممکن است سوزش خفیف یا تحریک پوست ایجاد کند. به همین دلیل مصرف طولانی مدت آن توصیه نمی‌شود. همچنین معمولاً برای کسانی توصیه می‌شود که از این اختلال به مدت طولانی رنج برده‌اند و یا درد آن‌ها غیر قابل تحمل است.

آنتی فیشر

برخی پماد‌های ترکیبی که حاوی ترکیبات ضد التهابی، بی‌حس‌کننده هستند، می‌توانند برای درمان شقاق مقعدی مؤثر باشند. این پماد‌ها شامل ترکیباتی مانند لیدوکائین، هیدروکورتیزون و فنیل‌افرین هستند. در موارد درمانی ممکن است متخصص از این پماد برای درمان اختلالات و جوش خوردن زحم شقاق استفاده کند.

پماد هیدروکورتیزون

این پماد یک استروئید موضعی است که به کاهش التهاب و خارش در ناحیه مقعد کمک می‌کند. این پماد برای مواردی که شقاق با التهاب شدید همراه است، مفید است. لازم به ذکر است استفاده طولانی مدت می‌تواند باعث نازک شدن پوست شود.

پماد زینک اکساید

زینک اکساید به عنوان یک محافظ برای پوست عمل کرده و به ترمیم بافت آسیب‌دیده و جلوگیری از تحریک بیشتر کمک می‌کند. این پماد عوارض جانبی خاصی ندارد و معمولاً به خوبی به جلوگیری از تحریکات پوستی پاسخ می‌دهد.

مصرف پماد برای درمان فیشر را تا چه مدت باید ادامه داد؟

بسته به شدت این اختلال درمان ممکن است در هر فرد متفاوت باشد. در جدول زیر به شما مدت زمان استفاده از هر کدام از پکتا‌های موضعی را ذکر کرده. البته لازم به ذکر است طول درمان برای استفاده از هر پماد لازم است به توصیه پزشک متخصص باشد.

نام پمادعملکردطول دوره درمانتوضیحات
نیتروگلیسیرینکاهش فشار و افزایش خون‌رسانی6 تا 8 هفتهمعمولاً 2 تا 3 بار در روز استفاده می‌شود.
دیلتیازمشل کردن عضلات اسفنکتر6 تا 8 هفته2 تا 3 بار در روز به مدت چند هفته استفاده می‌شود. در صورت بهبود کامل، مصرف قطع می‌شود.
لیدوکائینبی‌حس کننده موضعی و کاهش درد تا بهبود علائمچند روز تا چند هفتهبرای کاهش درد فوری استفاده می‌شود و معمولاً همراه با سایر پمادها تجویز می‌شود
هیدروکورتیزونکاهش التهاب و خارش1 تا 2 هفتهنباید بیش از دو هفته به طور مداوم استفاده شود،
پماد ترکیبیترکیب ضد التهاب، بی‌حس‌کننده و وازودیلاتور2 تا 4 هفته (بسته به ترکیب)شامل ترکیباتی مانند لیدوکائین و هیدروکورتیزون است. به صورت کوتاه مدت برای کنترل سریع علائم استفاده می‌شود.
زینک اکسایدترمیم بافت و محافظت از پوستتا بهبود کامل (چند روز تا چند هفته)می‌توان به صورت طولانی مدت تا بهبود کامل به عنوان درمان کمکی استفاده کرد

بهترین پماد شقاق مقعدی کدام است؟

بهترین پماد برای درمان شقاق مقعدی به وضعیت خاص هر بیمار، شدت بیماری، و علائم او بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است نیاز به پماد‌هایی مانند نیتروگلیسیرین یا دیلتیازم نیاز داشته باشند که عضلات اسفنکتر را شل می‌کند. در حالی که برخی دیگر به دلیل درد شدید ممکن است نیاز به بی‌حس‌کننده‌هایی مانند لیدوکائین داشته باشند. اگر شقاق با التهاب همراه باشد، پماد‌های ضد التهاب مانند هیدروکورتیزون می‌توانند مؤثر باشند. در مواردی که شقاق دچار عفونت شده باشد، آنتی‌بیوتیک‌های موضعی مثل تتراسایکلین توصیه می‌شود. همچنین عواملی مانند سن بیمار، سابقه پزشکی و نوع پاسخ به درمان نیز در تعیین بهترین پماد نقش دارند. به همین دلیل، بهترین پماد برای هر فرد باید بر اساس تشخیص پزشک و شرایط فردی او انتخاب شود.

سخن آخر

در نهایت، درمان شقاق مقعدی با پماد نیازمند توجه به شرایط فردی هر بیمار است و بهترین پماد برای هر شخص متفاوت است. بنابراین، برای رسیدن به نتیجه مطلوب، مهم است که فرد تحت نظر پزشک متخصص قرار گیرد و پماد مناسب با وضعیت او تجویز شود. همچنین رعایت دستورالعمل‌های درمانی و مصرف منظم دارو‌ها برای تسریع در بهبود و جلوگیری از عود مجدد بیماری ضروری است.

دکتر امیرحسین امامی میبدی
دکتر امیرحسین امامی میبدی

دكتر امیرحسین امامی میبدی فلوشیپ فوق‌تخصصی جراحی کولورکتال لاپاروسکوپیک هستند و در زمینه جراحی‌های سرطان روده‌ی بزرگ به روش لاپاروسکوپی، جراحی هموروئید، فیشر، فیستول و آبسه مقعدی با لیزر و جراحی سنتی فعالیت دارند.

مطالب مرتبط

لیزر بواسیر

آیا لیزر بواسیر یک روش موثر برای درمان است؟ بسیاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *